14e en 15e Etappe - Reisverslag uit Unteramlach, Oostenrijk van Antonie Herwijnen - WaarBenJij.nu 14e en 15e Etappe - Reisverslag uit Unteramlach, Oostenrijk van Antonie Herwijnen - WaarBenJij.nu

14e en 15e Etappe

Blijf op de hoogte en volg Antonie

14 September 2015 | Oostenrijk, Unteramlach

Gisteren heb ik niet op de fiets gezeten. Geen rustdag maar ik was gevraagd om een krans te gaan leggen tijdens een herdenking van de Gebirgjägers in Mittenwald en de inwijding van het nieuwe monument voor de gavallenen tijdens vredesmissies na de tweede wereldoorlog. Dit heb ik samen mogen doen met Rhea Kettles, een Canadeese Veterane, waarmee ik samen heb gefietst tijdens de Battlefield Bike Ride en zij heeft ook de etappe van Kempten naar Mittenwald mee gefietst. Zij woont momenteel in Garmish-Partenkirchen.
Het was net of ik gisteren in een streekroman terecht was gekomen. Alle Veteranen van de Gebirgsjäger waren in traditionele klederdracht of in oud ceremonieel tenue.
De ceremonie duurde ruim drie uur maar was zeker prachtig om te aanschouwen. Aan het eind van de mis, die werd opgedragen ter inwijding van het nieuwe monument was het tijd voor het leggen van de krans.
Dat is altijd een heftig moment maar we pasten totaal in het plaatje en het toeval wilde dat Rhea de eerste vrouw ooit was die een krans legde tijdens deze ceremonie. Het was voor mij dan ook een eer om dit te mogen doen.
Na de ceremonie afscheid genomen van Rhea en haar vriendin Jocelyn, die een weekje over was uit Canada, en direct in de auto richting Liënz in Oostenrijk.
Daar kwamen we precies op tijd aan voor het eten. De grote tent stond al klaar want deze nacht hebben we doorgebracht op een camping.
Ik was er dan ook weer helemaal klaar voor om vandaag op de fiets naar Villach te gaan rijden. Echter de weergoden waren ons niet gunstig gestemd. Vannacht is het begonnen met regenen en zoals dat hier in de Alpen gaat komt het met bakken uit de hemel. Er is zelfs voor vandaag Code ROOD afgegeven dus hebben we het besluit genomen om de etappe van vandaag af te blazen. Dat was een heel moeilijke beslissing maar in verband met onze veiligheid en op aanraden van de specialisten en lokale bewoners was het ook de juiste beslissing.
Ik heb het er wel moeilijk mee maar het is een groepsbeslissing en daar heb ik vrede mee.
We zijn nu bijna in Villach bij de hostel en gaan daar maar genieten van de extra dag rust.......
Houdoe en tot de volgende blog...

• 14 September 2015 - 12:08

Freddy En Patricia:

Jammer, maar een goede beslissing. De prestatie is er dan ook niets minder om!! Ga zo door, wij zullen zwaaien als we vanmiddag over jullie heen vliegen! Veel succes de komende dagen!!!!

• 14 September 2015 - 12:17

René:

Inderdaad de juiste beslissing, wat de prestatie er niet minder om maakt. Ga door!

• 14 September 2015 - 12:41

Marit Karssens:

Wat maak je mooie dingen mee, Antonie! En een beetje rust is vast ook niet verkeerd,
    geniet er maar van, een heel goede reis verder, sterkte, en lieve groeten uit Best

• 14 September 2015 - 13:49

Gea:

Jeetje Toon wat een bijzondere reis... Fantastisch om je verhalen te lezen en zo een beetje mee te krijgen van wat je onderweg beleeft... Succes verder !! Groetjes, Gea

• 14 September 2015 - 14:19

Elise :

Hoi ton, jammer van het weer. Misschien nu extra tijd om even "ergens" haha in de omgeving te kijken. Grtjs.

• 14 September 2015 - 14:28

Yvonne Brons:

jammer van het weer,maar een extra dagje rust is ook wel fijn,wat een eer om de krans te mogen leggen,jij maakt van alles mee!,geniet van jullie extra vrije dagje,is voor de vrouwen die mee zijn ook wel eens fijn.....succes morgen!

• 14 September 2015 - 14:57

Pa En Ma:

Vond je, je zekerwel trots tussen de kameraden jammer van het weer maar nu is er tijd voor
    een vilacher, en vooral door gaan. Grtjs

• 15 September 2015 - 08:40

Helma:

Lekker ff rust geniet ervan, vandaag weer stoempen x

• 15 September 2015 - 11:25

Rick:

Hoi Toon
    Mooi al je verslagen te lezen jammer van het weer maar een extra dagje rust zal hem ook weer goed doen extra risico nemen is nooit goed zoals je weet goede reis verder en succes grt rick