Tweede etappe Oirschot - Kerkrade - Reisverslag uit Best, Nederland van Antonie Herwijnen - WaarBenJij.nu Tweede etappe Oirschot - Kerkrade - Reisverslag uit Best, Nederland van Antonie Herwijnen - WaarBenJij.nu

Tweede etappe Oirschot - Kerkrade

Blijf op de hoogte en volg Antonie

01 September 2015 | Nederland, Best

Vanmorgen werd ik nog lekker in mijn eigen bed wakker. De rest van het team heeft de nacht doorgebracht op de kazerne Oirschot maar voor Wil was dit natuurlijk nog ff een thuiswedstrijd.
De honden nog even uitgelaten en toen ben ik op de fiets gestapt richting het PMT tegenover de kazerne.
Wil is later naar het PMT gekomen samen met Liliane, Barbera en Tim. Wat ik ook heel leuk vond was dat een oud collegaatje van mij, Nicole Verrijt, evenlangs kwam om gedag te zeggen.
Om 10.30 uur zijn we uiteindelijk vertrokken voor de tweede etappe. Deze rit voerde ons eerst naar Budel alwaar we de eerste pauze hebben gehouden bij Tom (onze nestor van de ploeg) en zijn vrouw Els. We werden daar ontvangen met koffie en overheerlijke vlaai. Dat was een geweldige leuke ervaring om van deze gastvrijheid te genieten.
Tijdens deze pauze heeft één van de ploeggenoten het besluit moeten nemen om de rest van deze etappe niet verder mee te fietsen in verband met een knieblessure. Dat is toch wel even een heel vervelend moment want na zo'n lange voorbereiding is het toch balen als je hierdoor uit het veld geslagen wordt.
Na de rustpauze hebben we onze tocht vervolgd via Maaseik richting Kerkrade.
De rit verliep, op een valpartij na, verder zonder problemen. Het gevolg van de valpartij viel gelukkig mee wat schaafwonden hier en daar.
Het venijn zat hem in het eind van de etappe alwaar zich alvast een paar kleine maar toch wel pittige klimmetjes zaten. Stelt allemaal niet zoveel voor maar na zo'n 125km trappen hakte ze er toch wel even in.
Na een heerlijke pastamaaltijd en het afscheid van onze motorbegeleiders van de "Red Beret Riders" zijn we onder begeleiding van de politie richting het centrum van Kerkrade gereden waar een benefietavond was georganiseerd. Een lekker stukkie muziek en een een lekker biertje gingen er wel in. Na al het fietsen en festiviteiten is het nu tijd om te gaan slapen.
Morgen staat ons de eerste etappe te wachten waar wat meer geklommen gaat worden
Tot mijn volgende blog.........

• 02 September 2015 - 07:42

Elise :

Ook voor deze etappe: SUCCES!!!

• 02 September 2015 - 07:49

Mike:

Succes verder.

• 02 September 2015 - 08:01

Fred:

Hallo Toon,

Jammer dat na zoveel training en voorbereiding iemand uit valt met een blessure.
    Hopelijk heb je niet veel last van de valpartij en kun je de rit uit fietsen.
    Veel succes toegewenst.

Fred

• 02 September 2015 - 08:21

René:

Hey Toon,
    Ga door, veel succes! Top!!
    René

• 02 September 2015 - 08:46

José :

Goedemorgen, ik wil even laten weten dat ik het erg leuk vind om jullie tocht op deze manier te volgen. Het lijkt net of je er een beetje bij bent. Wat is het verschrikkelijk om na zo'n lange voorbereiding af te moeten haken. Ik wens jullie veel succes met de volgende etappe. Gr José

• 02 September 2015 - 09:43

Yvonne Heijtveldt:

Heel veel succes weer vandaag! Ik blijf je volgen en het is leuk om je verslag te lezen. Ben stik jaloers en zou zo weer op de fiets willen stappen!! Jammer dat er al een afvallers, maar waarschijnlijk een verstandige beslissing. Gr. Yvonne

• 02 September 2015 - 11:57

Ni:

He Toon, succes weer vandaag... blijf je volgen. groetjes aan Will

• 02 September 2015 - 14:01

Marja Arts:

TOPPER (S) !!!!!!

• 02 September 2015 - 16:34

Ad:

Ha die Toon,

Respect hoor.
    Moet toegeven dat ik je toch wel een beeetje benijd, al zal jjij daar, gedurende de reis, zo nu en dan wel anders over denken.
    Erg leuk om je op deze manier te kunnen volgen.
    Heel erg veel succes, bei unseren Freunden im Osten